Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

2. Vi travar frammåt.

Av HästCraft - 26 augusti 2008 21:36

En kväll i skymningen, red jag och Dina ut till elljus spåret där vi bor. Manade på henne till mer fart, så vi sprang slingan i 2 varv, 5 km. I full fart. Då tänkte jag ”Shit det är det här jag vill göra!” Vilken adrenalin kick.  Dina hade nu slutat att backa ner i dikena och stegra sig. Nu fick hon släppa ut sin kraft framåt istället. Även lösdriften gjorde sitt till energin. Kornkross istället för havre serveras.   Så småningom flyttade vi till egen gård, tog med Dina. Köpte sedan Lobys Kitty, e: Indus. Oriden , startad. Red in henne. Mycket fin häst. Ridhäst modell. Social och tillgänglig. Har just sålt henne till min granne för att kunna köpa en yngre häst som jag kan ta licens med.  Kollat runt hel mycket. Vill ha ett par år kvar att tävla, skall vara kvalad i både trav och monté, stabil och hel. Hittade Norton Index i Sölvesborg, långt bort. En 8 årig vallack som f.d ägaren tagit både trav och monté licens med. Lagom stor, hel och tycktes trivsam. Måste hitta någon som kunde ge mig en ”sekond opinion”. Tittade på Sverige kartan. Sölvesborg, nästan Bromölla. Har en gammal klasskompis som kommer från Bromölla som rider. Hon kanske vet någon.  Det gjorde hon, hennes svägerska hade en kompis Frida, som kunde tänka sig att kolla på hästen. Super trevlig tjej.  Frida åker och kollar och allt som Ida sagt om Norton stämde.  Jag bestämmer mig för att köpa han. Nu skall jag bara åka ner och hämta honom. Spännande!!!   Letar monté sadel nu!!  Eller så kanske jag skall ha en bomfri Barefoot sadel, så bogarna är helt fria och jag sitter skönt. Vi får se.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se