Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

4. Voltstart? Vad är det...?

Av HästCraft - 26 augusti 2008 22:15

Detta var pyssligt!!  Vart skall vi vara? Vilka pinnar gäller? 7 meters pinnen? Skivan? Överdommare? Shit!!


Tur att Norton vet hur man gör, jag är  helt förrvirrad. Jessica är åter igen helt suverän, utan henne och min dotter  Micaela, hade detta varit helt ogenomförbart.


Jaha, nu , in på banan... Vi hastar in på banan, men det var ju fel, bara sulky hästarna först... Jag travar ut igen, försöker att se ut som om jag vet vad jag gör...    Rider runt på planen utan för ett tag, de andra monté hästarna komer ut. Norton helt taggad.  Till slut, vår tur!  In på Solvalla bana igen. In sist..  Till "defilerings volten", runt ett tag, ut till rakan, vid publiken. 

Vi testar tre voltstarter innan "riktiga" starten. Rätt rörigt, men efter ett tag får vi till det. 4:e starten och när "kör" ropas ut, flyger Norton i väg, jag håller in. 1,27 tempo, yeah right...  Lyckas hålla in , lägger mig i ytter spår, för långt ut ser jag sedan på tv-inspelningen.... Skulle ha förlorat massa sekunder i verkligheten. Norton springer på bra. Så coolt att kolla in de andra hästarna som springer på fort vid min sida. Mot slutet av loppet, 2140 meter, börjar Norton bli trött, min rygg känns som att 40 år är rätt nära... Men adrennalinet göratt jag känner mig stark, nästan oövervinnlig.

Vi klarade det. Dagen prövning är över.

In i stallet, spola av en trött och duktig häst.  Titta på filmen, Lasta på, gick in på direkten   ;)   , Hem , köpte kina mat på vägen, lastade ur gav Norton kornkross, Mustangs musli, HästCraft så även han är nöjd. Han fick sova inne i natt. Hans kompisar gnäggade när vi kom hem, men han ville gå in. Tack för en trivsam dag, Norton.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se