Alla inlägg under september 2008

Av HästCraft - 27 september 2008 18:53

Upp i ottan, skodde vita ponnyn, han var snäll.


Hem och åt ägg mackor , lastade på Lego och Norton som fick rycka in då trotjänaren i dessa sammanhang hade ont i sitt ben.  Åkte mot Stenhamra city. Lastade av bakom Konsum, kön ringlade lång av barn som ville rida. Ise var redan på plats med sina islänningar, Challe och Foldan. De hade varit där på förmiddagen, vi skulle ta eftermiddagspasset.  Skulle bli spännande att se hur Norton skulle fixa detta något, för en tävlingshäst, udda uppdraget. Lego är ett säkert kort.  Norton var en rätt cool kontrast till de andra hästarna, hög och smal.  Mern har var så snäll och tålmodig och vandrade runt varv eftervarv runt Konsuml. Från klockan 13  till klockan 17 var det konstant kö. Vi  förfriskade oss då och då med päron, morötter och korv.

ANNONS
Av HästCraft - 26 september 2008 18:47

Då var det fredag igen, skönt.  Hästarna fick hö och mådde bra.


Valparna håller oss vakna 24-7. Men de är grymt söta. I natt vaknade jag 4,30 av att de var så hungriga. Gick up och halkade i bajs, det var inte ett förstahands val, slåäpte ut de stora hundarna som direkt drog i väg över nejden i jakten på en stackars räv. Med skall så hela Kungsberga hörde..


Ohps, kan man säga. Då kunde inte jag somna igen, så jag satte mig vid köksbordet och filosoferade ett tag. Strax efter 5 somnade jag, känndes som om huvudet knappt hann landa på kudden innan min mobil ilsket påminde mig om att det var dax att gå upp.. "Det är inte sant.." kände jag.

ANNONS
Av HästCraft - 23 september 2008 22:13

Mat.

Av HästCraft - 23 september 2008 22:07

`HUr länge skall man behöva vänte på käket på detta hak?!

Av HästCraft - 23 september 2008 21:57

I dag hade vi Lukas klasskamrater här, 22 stycken barn som alla ville rida. Så Dina och Legolas fick agera läromästare, jag och mickan fick leda dom runt, runt.  Men alla barn var glada, och ville rida massa gånger, det får man väl anse vara ett betyg. Hästarna fick kornkross, HästCraft och äpplen som tack Båda skötte sig exemplariskt.  Svårt att tro att denna snälla lugna svarta dam kan springa i 60 kilometer i timmen i galopp på skanholmsrakan. Men jag vet att hon kan det. Min svarta karamell häst.


Mickan galoperade på Sandra utan stigbyglar i dag!!

Av HästCraft - 22 september 2008 21:25

Fint väder. Sambon Anders skulle med till Solvalla. Jesica ansluter redan hemma, vi hämtar upp Mickan på vägen. God tid, stannar på Q8 och köper kaffe, macka och glass. Gott. Anders komenterar att Norton står still och bra i transporten. "Han stökade inte ens när man lastade han!" 


Framme tidigt, inga lister framlagda ännu. Vi hinner "pudra näsan" i lugn och ro.  Tar den "vanliga" boxen , näst längst in. Rätt bra ställe.  Norton lugn och trivsam. Flätad dagen till ära. Jespan lastar ur, vi andra bär grejjerna.  


Vi fick nummer 4, tur var lite rädd att det var min tur att vara nr 1...

Vi var bara 5 som startade i monté loppet denna dag.  Gjorde i ordning Norton, gick ut i god tid på banan, skrittade runt ett varv, man vill ju värma upp en "gammal" kropp..  Spände upp checken, och lät han sträcka ut ett varv, soft.  Annat brett denna dag, tillbaka till vanligt travbett, känns stabilare. Märks oxå att han är lättare i fötterna, men jag skall nog slå på skor bak till nästa gång, känns som om det sliter för mycket på hovarna, det vill man ju inte. Tog in han, lite taktig snack med överdommaren.


 En av monté hästarna , ett stort sto hade tappat sin sko bak, den slog jag på. Man skall hjälpa varandra, nästa gång är det kanske vi som behöver hjälp.


. Nu skulle sulky loppen gå av stapeln. Spännande. Jag tog ut Norton tidigt, övade lite böjt spår eftersom han är något stel i högervarvet. Något bättre i vänster varv.  Tittade från stall planan när vagn-loppen gick. Mycket stök, tjuvstarter och en häst som sparkade bakåt och reste sig så kusken ramlade ur, hjulet blev helt förstört och kusken Mattis arm blev väldigt mycket tjockare, men allt gick under omständigheterna bra. Hästen klarade sig utan blesyrer. Stökig häst, 3 åring.  Sedan var det dax för monté. Norton vet, han steppar in på lätta fötter in i defileringsvolten. Känns fin, som alltid. Fick lite bra tips av en trivsam monté kollega angående tränset, bettet osv. Tackar!!


Ut på banan, Norton svarar bra. Provstarter, en tjuvstart, inte vi  ;). Tillslut kommer vi iväg. Voltningen går mycket bättre i dag, skönt. Jag är lite stadigare. Det gör att Norton inte blir så obalanserad. Skaplig start, ligger 3:a, Inner spår och 3:e står, en bra lucke imellan, vi smiter imellan. Skönt, för grus i ögonen är inte kul..  Håller ett rätt bra tempo, till en tjej ber oss att sänka tempot något, Norton gör ogärna det, men jag håller, släpper förbi henne, man är väl storsint..  Vi ligger tvåa på upploppet, jag håller in för glatta livet.  1,23 ändå, hel bra. Duktig häst. Så fort "loppet" är över så varvar Norton ner, kan trava ut på långa tyglar. Så duktig och svettig. En ursinnigt vacker afton på Solvalla. Löddrig i pannan, bak hovvarna ser okej ut, skönt. Men sanden sliter.  Sköljer av Norton, täcke på,  ger han äpplen så klart. Alla klappar om han, Mickan kramar han. Kärlek.   Vi går och ser filmen, ser  bra ut, skall försöka att sänka händerna nästa gång.


Vi lastar på, pice of cake.  Käper kina mat på vägen hem, super gott!!


Hemma, så hör kompisarna att vi kommer, alla gnäggar till Norton som svarar polarna. Men Norton får gå in i stallet och vila denna natt, får kornkross och HästCraft och äpplen, täcke av, torr nu. God natt, lilla gubben och tack för att du gör mig så stolt. När de andra hästarna stökar och grejjer är du bara så himla snäll och trivsam.

Av HästCraft - 21 september 2008 22:35

Vi bestämde oss för att rida ut en lugn sväng pga Dina sår. Norton steppade ut på lätta fötter. Dina var lite stel i dak, fick ha stryk kappor , jag filade oxå kanten på den motsatta hoven rundare, för att undvika skav.Denna dag beslöt vi oss för att jag började på Dina och Jespan på Norton.

Mot Karlskär, genom skogen vid Ölsta, Lennartsnäs vägen, Norton ville verkligen springa. Lätta fötter.  Red i skapligt fart ner till Karlskär, Norton gillar inte vatten... Ville verkligen inte bada!!  Dina åt i lugn och ro.

 Att sitta på Dina  i Barefoot sadeln är som att sitta i en soffa av bästa sort. så skön sadel.    Vi vände och tog bakvägen hem, mot Skanholmsrakan, upp för backen bakom sommar stugorna, när vi närmar oss rakan vill Norton springa, "hopp-dyker" fram i ett galopp språng när Jespan startar han.  Vi byter, jag vill testa skorna på rakan. Oj vilka dansanta fötter! Travsäker  ialla fall, tur!!  Vi springer rakan, runt energiskogen, mot äppelträdgården, gott. Hästarna vill INTE stå stilla..Vidare genom skogen och hem, Dina är i gasen nu, "går" på sidan hem.  Väl hemma så är båda hästarna som filbunkar, tom Anders måste erkänna att de är nästan "sjukt snälla", kan bara hålla med. Dinas ben okej, tvättar av, sprayar.  Hästarna får mat, äpplen och HästCraft. Gott.  Och jag får varm häst andedräkt i mitt ansikte, tack för en trivsam tur.  Dina rullar sig i spånet. Norton fick halmboxen, inte lika skönt att rulla sig där...   Ut i hagen till polarna, välkomna säger dom, Dolly råmar som en galning, saknaden har varit olidlig nästan, allt blev så mörkt när hennes vänner försvann."Vad är väl en ponny och en unghingst jämnfört med hennes stora vänner!"


  Fotar massa m Jespans kamera, som hon säger "är så bra, din är såå dålig!"   Ja vad kan jag säga..


Tar in Tvåan i corallen lite, Han är grymt undrande; "Vad vill dom nu då?"

Ber honom hoppa över dunkar, men han tycker bara konstigt.

Hanfår gå ut till sist. Fixar resten av staketet, kanske elen funkar nu...


Tack mina bästa vänner för ytterligare an härlig dag. Hö och halm till hästarna, the till mig. God natt.


Av HästCraft - 21 september 2008 22:22

Vaknade lite väl tidigt av hundvalpar, de är by the way till salu..Hade bak hovvarna gått sönder? Klarade han att gå utan skor bak?!


Jopp, natten i hagen hade funkat fint, skönt!!!  Fram skorna sat oxå hel bra på.  men Dina hade slagit ihop sig när hon travade så fort i går, lite svullen och lite sårig, tvättade m HästCraft, fick sprayplåster på sedan. Tycks helt okej.  De fick mat och HästCraft. Och massa äpplen, tack Jessica farmor  ;)


De "spiller" ut onödingt mycket mineraler ur den nya fina "skålen" oxå.. De vet tydligen inget om inköpspriset på dessa.. Men de tycker väl att de är värda det, och jag kan ju bara hålla med. Där står mina vackra vackra hästar i mitt stall och jag känner kärlek.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se