Alla inlägg under september 2008

Av HästCraft - 21 september 2008 21:52

Så här såg det ut denna skogstur.

ANNONS
Av HästCraft - 20 september 2008 22:21

Tog in Tvåan och fixade hans fötter, de är hel fina. Han går såklart utan skor. Lyfta fram är inge bekymmer ,men lyfta bak, det är så svårt och man blir så ostadig. Jag lyfte bara lite i taget, filade lite, gick bra till slut, Jespan höll i svansen...  Tvåan är så sällskaplig och trivsam, och så kär i Dina.   Han är nu ca 137 cm i mankhöjd, skall bli kul och se hur hög han blir till slut...

ANNONS
Av HästCraft - 20 september 2008 22:06

Vi red ut idet härliga vädret, hästarna jätte pigga!!  Tog ett annat bett och ett något skarpare. Och ett helt nytt "vanligt" träns, svart. Norton blev fin.


Dina super "på" som vanligt.  Red mot Konsum, ner förbi gamla gården med äpplena, åt en del äpplen. Vidare mot Lunda berget, in i skogen. Gjorde böj övningar längs med vägen på Norton. Gick rätt bra. Över kalhygget, lyfta på fötterna. Kan vara lite pyssligt ibland när fötterna vill frammåt fortare än man hinner lyfta dom.  Ner på grusvägen igen, mot rakan. Böt häst, jag tog Dina, Jespan tog Norton. Dina gick på´snedden, ville verkligen springa. Men det kom en stackars joggare på vägen som vi fick släppa förbi... Stackaren, så rätt rädd ut när vi steppade förbi han. jespan släppte på Norton, som inte var sen att svara, swich så var han i väg. Dina valde att trava, hon väljer nästan alltid galopp, men hon ökade traven, till max. Oj vilken fart. Kom nästan i kapp Norton som inte gick på max. Dina´s bakben biljarderar vid hög trav fart.  Norton´s gör inte det.  Hästarna vills helst springa till Södertälje och tillbaka, men vi skulle hem. Roligt. 

De fick foder vi hemkomst och HästCraft. Fick stå inne en stund, Norton rullade sig i spånet, härligt. Tur man har stora boxar.   Byggde en "låda" till mineralerna i morse blev bra!

Av HästCraft - 20 september 2008 21:51

I dag vaknade jag tidigt på morgonen. och vilken morgon sedan. Oj vad fint det var ute!!  Möttes av gnägg i hagen. Gav hästarna hö-frukost. Nöjsamt.


Fixade staketet, hoppas att avhjälpa jordfelet... Nu går stömmen runt ialla fall så jag kanske slipper hämta Dolly hos grannarna. Men får hon bara gå isamma hage som Dina brukar det gå bra.  Norton "bossar" runt henne mest..  Men Dolly muar åt honom ialla fall, viken kärlek va?


Tog in Norton och Dina, de fick mat. Borstade av dom, kollade skorna. Dina skulle behöva fixas, speciellt bak, fram ser helt okej ut. Skall fixa hennes fötter nästa helg på ridskolan, så medlemmar ur klubben skulle få titta på, lära sig om hovvård.  Det är ju bra. Och Ridskolan får se hur fina och snälla varmblod/travare är.


Skodde om Norton, kortade av fram tårna något, slog på travarskor i järn fram och tog av bak, skall testa utan skor bak, vi får se hur det går. Hans hovar är rätt torra.  Han fick tjära på dom och HästCraft i dom.

Av HästCraft - 18 september 2008 21:58

Mickan fixade mat i dag, jag och Jespan gav hästarna hö i hagen, tog in Norton och Dina. Gav mat inne, Mustang Protein, kornkross, havre kross och HästCraft till Norton och enkom kornkross och HästCraft till Dina. Som med mera kraft foder innanför "västern" blir som en bulldogg, gnisslat tänder, drar upp överläppen och vill springa till vilket pris som helst. När jag har lärt mig mera om trav så skall jag betäcka henne med en stilig och bra hingst, för om enkom 50 % av Dina´s vinnar vilja ärvs så blir det mycket spännande att se vad det blir av den hästen.


Norton är kung i hagen, det blir Dolly ofta varse om...

Av HästCraft - 18 september 2008 21:55

Talade i dag med Jenny Ericsson, igen. Travtränare i Västra Ämtevik. En av de första som vågade testa HästCraft på sina startande travare. Nu sänder vi tredje omgången dunkar till henne. Och hon har sett ett mycket possitivt resultat på sina hästar bla Ozzy Osbourne och Absolut Spender.


" Segrare Absolut Spender och Mikael J Andersson på tiden 1.18.2
till oddset 4,27
6 Absolut Spender snabb ut, fick bestämma i ledningen, lätt undan för drivning sista biten. 1 Peace Queen rygg ledaren, avhängd 200kv, höll farten godkänt, max utdelning. 5 Staro Ambush utvändigt ledaren,slagen 300kv, höll farten fint.
2 Brasse Kebell trög start, 2-par utv, höll bara farten i 2:a spår. 8 Talanted 3-par utv, svårt följa 500kv, 4 O´Malley Bay 3-par inv, galopp in på upploppet. Tempo: f.500-1.17,0 (Absolut Spender) f.1000-1.20.5 (Absolut Spender)
s.500 - 1.12.4
"

Av HästCraft - 15 september 2008 22:05

Tycker du som jag, så rider vi, för då känn' för då känn' för då känner jag mej jag mej fri. Lille häst lille häst vilka skutt du tar, sitter svans sitt' svans sitt' svansen ändå ändå kvar. Så far och flyg och ryk och ränn och bom sicka bom ä du me' på den så spring och skrik och kom igen och bom sicka bom ut i mässingen, och tut och tjut och tjosan sen och bom sicka bom va' de' small i den. Så far och flyg och ryk och ränn och bom sicka bom ä du me'på den och bom sicka bom ä du me'på den och bom sicka bom ä du me'på den. (Ja!)

http://www.youtube.com/watch?v=NMHlPIOoo9Y&feature=related
Av HästCraft - 14 september 2008 21:43

När klockan är strax innan 7 på söndag morgonen så ringer grannen och meddelar att Tvåan är utanför hagen... Shit!!  Dåligt!! Klädde på mig tok fort, tog grimma ich grimskaft och sprang till sommar hagen, såg han när jag kom dit, han försökte bekanta sig med grannens hästar, ropade och han gnäggade till svar och kom emot mig,  min fina lilla kille. Skönt. släppte in han igen till Dolly och Lego. Lagade hagen, där han gått igenom. Hämtade min son vid  busshållplatsen på min asa bra 300 kubikare fyrhjuling, Tack Anders.  :)


Hem till kaffet. Gott.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se