Alla inlägg under september 2008

Av HästCraft - 13 september 2008 21:26

Denna härliga lördag skall vi rida en långritt till Sundby på Drottning Kristinas väg, jag , Jessica och Gitte på sin islänning Sveipur.  Gitte kom hem till oss, med kaffe och goda mackor i sadelväskorna!!  Hon är så huslig!

 Kollade in valparna, oj vad fina.  Red  väg, förbi Ölsta, Gustavshill, mot Hillsehög kyrka, viksundsvägen. Åt vår medhavda picknic där. Vidare förbi Äppelfabriken och alla får som bräkte mot oss.  In i skogen mot Bredlöt, blött i skogen, Dina snubblade och gick nästan omkull, men vi klarade det. Hon är duktig.  Vidare ut på stora vägen en liten bit, Norton lite osäker,Kessica öedde han, han var lite pigg och tyckte et var lite galet att gå där. Red med tredelat bett denna dag, kanske inte så bra...


In över åkern, hem till Ise, Sundby Hills. Där fick hästarna vila i henne shage, fick äta och dricka. Vi tog kaffe med Ise. Hemmåt vid 18 tiden, Sveipur lite trött. Över åkern, ner i "kron-dike". Dina gick ner och gick upp, Sveipur lika så, Norton stod vid dikes kanten och stampade en stund för att sedan kasta sig över denna styggelse med vatten i!! 

Gick skapligt. Upp på grusvägen, Sveipur snubblar och gör illa knät, vi byter hästar så han fick den lättaste på ryggen, Jessica, som aldrig ridit islänning förrut, men det ick bra. Gitte fick rida Dina, jag tog Norton. Red mot Plogvägen och Viggeby, In i skogen där jag alltid rider vilse, så ävendenna gång.. Kalhugge nu oxå, super stökig, mycket vatten. Dina plöjde men Norton tyckte det var stökig och svårt. Tillslut fick Dina leda oss till rätt väg igen, vilket hon gjorde, ut vid Tingstaden, skönt. Tack Dina. Och blev alldeles varm i hjärtat av den tappra genomfarten av skogen som Norton gjorde. Oj vilken kille. Satt upp igen, travade över Lurudden, mer mot "Svantes skog" mot Sätuna, förbi Lindebo Hundpensionat, Tuna Gård.  Galopp  på grusvägen, Dina och Norton rejsar. Sveipur hänger med rätt bra!


Över Stavsborg, mörkt ute nu, tur Jessica hade reflex jackan...  Hemma vid 20:00 rycket. Dvs 5 timmar senare. Hästarna nöjda och glada när kvälls maten hälldes i krubban, Mustang Fiber, Havre kross till Norton och HästCraft. Massa hö. Sedan ut till hagen. Tack för idag, mina vackra vänner.

ANNONS
Av HästCraft - 13 september 2008 21:18

Vilken strålande morgon.     Gick upp tidigt. Möttes av gnägg, gav hästarna hö med HästCraft på.   Alla mår bra, skönt.


Drack kaffe med familjen, åkte sedan till Gitte i Ringnäs för kontroll och verkning av islands stoet Sol och henne super fina lilla föl Freja.


Sol är en stolt gammal dam som inte gärna lyfter sina hovvar om man inte är rätt envis. Speciellt bak är rätt tungt och bökigt, men har man en mage som är av betydande storlek, månag föl oh 20 år på nacken så kan man få vara lite knixig. Lade hoven på marken och filade... Improvisera lite. Gick bra. Hon är fin ialla fall, Sol.

 Sedan till dottern Freja. Hon var så duktig, lyfte så snällt och fint, bade bak och fram, till hennes kompis lilla hingsten sprang rakt in i hovslagaren... Inte roligt, då blev Freja rädd, kan man förstå. men Gitte hämtade in henne igen och jag fortsatte och fila, Gick så bra. Gitte, ägaren, var stolt som en påfågel. Med alla rätt. Fina lilla Freja.

ANNONS
Av HästCraft - 12 september 2008 21:15

Oj vilken strålande afton. Hög härlig luft!!


Här skall ridas. När jag kom hem från jobbet så hade Jessica tagit in Norton och Dina, leriga och härliga...


Vi sket i middagen som sambon fick äta på egen handhemma hos goda vänner. Red i väg i kvällningen, två pigga häster. Red "vanliga" rundan, fast baklänges. Gick fint!!  Var ute i 1,5 timmen hågot, solen har en osynd tendes att vilja gå och lägga sig ohyfsat tidigt även på fredagar...

Men i morgon är en annan dag!!  Då rider vi igen.

Av HästCraft - 11 september 2008 21:14

Om jag var ekonomiskt oberoende så skulle jag ridaännu mera. Jessica red på norton ena dagen och Dina andra dagen, trevligt.

Av HästCraft - 11 september 2008 21:12

I går afton, efter dotterns handboll. Åkte jag till hagen vid Konsum. Dina lyfter på huvudet när hon ser min bil. Jag kliver ur, ser hur hennes näsporrar vibbrerar och en dov gnäggning hörs lågt. Min vackra svarta häst kommer mot mig med öronen spetsade. Vilken kärlek. Hon blåser mig i ansiktet. Så varmt och så lent. Då kommer Kitty och vill också hälsa, då änder sig Dina mot henne med öronen slickade bakåt; ”Låt bli min människa!” Kitty Backar. Jag och Dina står en stund i kvälls ljuset, panna mot panna.Hon ”tankar” mig full med kraft och kärlek.  När jag tillslut måste gå så följer 3 stora damer mig till grinden, Dina, Kitty och Pia. Fyller på HästCraft i badkaret.

Av HästCraft - 11 september 2008 21:12

Öppnar stalldörren, Norton blinkar yrvaket när lampan tänds. Ser hungrig ut. Masserar bakbenen lite. Tvättade bak kota m HästCraft , där han slagit ihop benen i går, ser okej ut. Blå spray på, för att skydda. Skall linda benen nästa gång vi springer. Fick frukost Mustang Protein pellets, havre kross och HästCraft. Gott. Och en bal hö. Han får stå och äta i lugn och ro medan jag skjutsar barnen till skolan. Väl hemma igen, Norton hade snaskat i sig allt, bra det. Han ville verkligen gå ut nu. Stoppade in huvudet i grimman. Vi tog vägen genom hemma hagen, Norton gick framför mig, visade vägen. Lät han göra det, vill att han skall få självförtroende nog att leda, inom rimliga gränser. Vi hittade kantareller i hagen!! Han tycket inte de var särskilt goda…    Väl framme vid ”Sommar hagen” , så låg Dolly just innan för staketet och vilade, hon reste sig och muade välkomnande till oss. Tvåan kom sprigande i full fart, gnäggade till sin chef; ”Välkommen, Norton!”  Norton dissar, Tvåan föltuggar angeläget. Lego äter.. Tar av grimman, släpper in han, Norton travar i väg med svävande steg, in i mitten av hagen, rullar sig. SHärligt.  Av min envisa morgon borstning  syns intet. Men det är en glad vacker häst i hagen.  Jag ler och går hemmåt. Skall demonstrera av ”mina” sadlar, en bomfri Barefoot för en tjej i Skå snart. Tillbaka igen, hon ville knappt släppa ifrån sig sadeln.. Det var lite synd för det var ju Dinas sadel. Men hon skulle beställa en egen till sin paint/arab korsning. Roligt. Fick låna en bok om travhästens skoning och balansering av Solvallas hovslagare i går, intressant!! Skall kopiera hela, från pärm till pärm!  Tack Jessica.   

Av HästCraft - 8 september 2008 22:36

När vi kom till Solvalla känndes Norton hel trött, troligen hade han ätit gräs hela natten, oj vad gott! Man kan säga däven...  Mickan och jag lastade på , enkelt. Tankade upp sport volvon.  Vidare mot bana. Det regnade...


Norton känndes stel och spänd, i magen..  Värmde bara ett varv, ställde in han så han fick vila, det vill man ju kanske när man har ätit mycket.


Teori, fick spår 2, Helt ok spår. Fint.  Tog ut Norton redan strax efter 18, fast vi inte skulle springa föränn 19, så kan skulle få komma i gång lite, vi skrittade runt i volter på stall backen, Nu var han supar pigg. Kortade upp stig lädrena 3 (TRE!!) hål, Oj vad högt upp man kom. Men jag testar. Känns lite som om man tappar kontrollen lite, obalanserat.   Volt start, inte så snyggt, jag störde Norton som var grymt på, skall nog testa ett annant mildare bett nästa gång så jag inte stör han, Tack för tipsen i volten, by the way..   En omstart... Galet. Till slut startade vi. Min mamma och pappa och Suzanne och faster och farmor Dagy 93 år var på plats för att titta. Och Jessica så klart!!  Tack, Jespan!

Högt tempo från start, Norton lade sig först, ville väl inte bli lerig, kan man tro. Sprang på fint, höll sig rätt nära kanten, bra det. Man får rätta till ett fel itaget... Mina alltså..   1,25 tempo.  Sista varvet ökade vi, En redan godkänd Monté kusk höjjde tempot till 1,17 och Norton hängde med hel bra!!  Duktig. slog upp sig lite pbak benet, skall linda bak nästa gång. Men SHIT vad duktig han är , min fina vackara kille. Jessica spolade av han, vi tittade på filmen, volterna hade inte guld-kant.  Men vi kmmer dit.


Mickan ledde ut en trött häst med täcke på, fick lite havre, lastade på, for hem. Torr när  vi kom hem, fick gå in istallet. Fick middag, havre kross, Mustang Pellets och HästCraft. Och så klart hö och vatten.

Tack Jessica, tack Mickan för er hjälp. Tack ni andra för er support.

Nu skall jag stretcha mina lår. De är trötta.  ;)

God natt.

Av HästCraft - 7 september 2008 22:07

Stubbade Dina (Diana Wottle) i somras, hon blev så snygg och härlig!!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se