Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

72. Autostart

Av HästCraft - 27 oktober 2008 22:19

Norton tittar med lång blick mot oss när vi beger oss mot Solvalla, ”Får inte jag följa med? Jag vill ju också springa!” Känns det som han vill förmedla till oss. Som tur är har svullnaden på/i senan gått ner markant. Han går helt rent nu. Men är fortfarande lite svullen runt leden. Min granne Rolle m Manasse sade att det brukade den göra, gå ner i kotan, svullnaden alltså. Han berättade att Manasse fick en skada i gaffelbandet, som veterinären lyste och konstaterade att ”han kommer inte kunna starta igen”. Men han fick stå och vila i hagen länge, nästan ett år. Och nu är han i gasen igen. Frisk och kry , roligt.  När vi kommer fram till Solvalla så står Tapinella redan i boxen, lindad och klar, men lerig.  Hon är en dam med intigritet.  Sadlade och fixade i ordning , red ut på stallplan. Hon började sin ”sido-dans” , men jag höll emot m skänkeln. Gick bra. Vi värmde lugnt, hon skall starta i veckan.  Jag fick spår 9, dvs inner spår, bak-led. Bra plats. Autostart, dvs start efter bilen, Mycket enklare än volt start. Gick bra, Tapinella vet hur man gör. Bra häst.  Test start kl 17:45, gick bra.    Loppet går 18:30-45 cirka. Tar in henne, hon fick äpple. Inte riktigt lika ”på” som sist.  Hoppade lite i starten. 

Lopp, känns inte så taggad. Starten gick bra, tills hon hoppade just i start ögonblicket… Fick över henne i trav , men då var vi så långt efter, så trots bra fart på långsidan, valde jag att bryta. För att inte ta ut henne, när hennes motivation kändes mycket begränsad. Så hon har kraft och vilja till den "riktiga" starten ett par dagar senare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se