Alla inlägg under oktober 2008

Av HästCraft - 20 oktober 2008 13:06

Mot Solvalla utan Norton känndes lite konstigt. Han tittade långt efter oss, "Får inte jag följa med?" 


Tapinella stor i box redan istallet, gick in och hälsede, ser fin ut, snäll, ett sto..  Men helt okej. Tydligen stökig att volta med, Hoppar och stegrar, vi får väl se hur det går, får hålla i mig...


Ägaren Lena hjälpte mig att fixa i ordning henne. Gick bra. Gick ut, lätt stissig. Som Dina på Mustang foder. Pigg. Super känslig för hjälperna, Testar lite,men det gick bra.   Vi värmde, när hon väl startat att trava så är hon trav säker, hoppar lite i starten.  Trivsam häst.


In istallet, teori, fick spår 8, leda andra volten. Det löser vi!!


Ut i god tid, skall starta första loppet.   Coolt.  Första starten hoppasr hon, jag lugnar ner henne. Andra starten går bra, lugn start, hon lyssnar mycket på rösten. Tredje starten oxå bra. Samlat och fint. Nu går loppet, lite högre fart, vi vill ju hänka med!!  Tapinella sköter sig, vi hänger med, ingen galopp.   Men vi är helt inspärrade av vagnar. Den som ligger bakom kommer lite efter, vi svänger ut. Går om. En annan monté häst kommer  bakom i ytterspår med världens fart, springer satan!!  men han stannar till just innan utgången, han är kanske klar nu. Då sprinegr vi om, Tapinella ökar, vagnarna kommer men då ökar hon ännu mera. Vi kommer i mål just före de andra på tiden 1,23. Nöjda och glada.  Ägaren nöjd och glad. Skönt. Tar in henne och spolar av. Vilken bra häst.    Jag fick låna henne de andra gångerna oxå. Tackar!!!  Vi köpte kina mat påvägen hem. Mickan sjöng fint för oss alla.

http://www.travsport.se/shestinfo?kommando=hestResultat&hestId=483539
ANNONS
Av HästCraft - 20 oktober 2008 13:04

Lämnade barn i skolan. Fikade m kompis. Åkte till Maja för att sko henne fina fina korsnings sto. Hon var lugn och snäll, så mysig. Skodde fram och verkade bak. Man kan nästan tro att det var denna hästs fötter man andvände när man gjorde mallen i fabriken på skor!!  Allt gick kalas.   Slog i mera sömmar i den hästen som varit halt, nu mådde hon bra igen, skönt!!  Sko skav är aldrig roligt.

ANNONS
Av HästCraft - 19 oktober 2008 13:02

I dag är det Häst-Loppis på Ölsta. men jag befinner mig i bollhallen i Tappström. Mickan spelar handboll.  Men det gick bra, var spännande och Skå Ik vann.  Jespan ringer från loppisen och handlar bra grejjer.


Norton mycket bättre, HästCraft är bra grejjer.

Av HästCraft - 18 oktober 2008 12:52

Vaknade 09:50 skulle vara hos Maja och sko om en häst som blivit skodd helt galet, inte av mig. Som hade jätte ont och kunde inte gå.. 


Gav hästarna mat, hundarna mat, åt frukost, gav hönsen mat, hjälpte Mickan, drack kaffe . Allt nästan samtidigt.  Åkte till Maja , lite sen. Maja glad ändå, skönt.


Tog av skon och alla sex sömmarna var spikade innanför vita randen, i sulan, inte konstigt att hon hade haft ont. Stackar. Men hon stod så still och fint. Bra häst.  Breddade skon och slog i 2 söm på vardera sidan så hovven fick "vila" lite.  Ska hit på tisdag fm och sko en annan , då slår jag i resten. ;-)     Åker till fritids för att deltaga i städagen, kul...  Men det var så gott som klara när jag och Mickan kommer dig, skönt.  På vägen hem ringer Fredrik och frågar om jag kah sko Pia klart. Det kan jag. Släpper av Mickan hemma och åket till Fredrik. Skor Pia bak, hon har grymt konstig form på sina fötter...  En var rätt trasig oxå.   Vi får se om de sitter... Jag fick västerbotten paj som Fredrik gjort, Hedins Catering!!  Det var så super gott. Skulle kunna leva på hans paj.  Han är en bra granne och en trivsam kompis, Tack Fredrik!!


Jespan red Dina m Gitte och hennes islänningar, jag var trött i benen...

Av HästCraft - 17 oktober 2008 12:50

Norton inte halt längre, svullnaden har gått ner. Lego ser ut som en nallebjörn och Tvåan är lerig...


Jespan rider Dina. Jag jobbar.......

Av HästCraft - 15 oktober 2008 12:45

Norton får kyl-gele på sin 3 ggr om dagen, foder med HästCraft i. Hältan har avtagit något.


Jessica rider Dina i ridhuset m Fredrik på Pia och Ellen på Kitty, som hoppar lite.  Dina pigg och glad.  Full m reflexer.

Av HästCraft - 14 oktober 2008 12:40

Känner en svullnad på Nortons ytliga böjsena och gallor en bit ner. Haltar markant.  Lämnar barn och åter och handlar Kyl gele och en anna gyl-linnement enligt Rolles instruktioner. Manasses ägare och trav-granne, tillika mentor..     Smetar in dett på Nortons ben, masserar den. Ökar dosen HästCraft i vattnet för att få bort inflamationen/skadan  i leden.


Jessika red Dina som var galet pigg. Hade fått lite kraft foder i går.. Utan havre.. Inte roligt. Den nya kornkrossen innehåller mera näring än den vi köpt hos Spannfood. Hon får oxå mindr HästCraft nu eftersom hon blir så grymt på när hon får det. Norton blir inte lika galen, bara mera frammåt. Dina blir frammåt, bakåt , hitåt och ditåt. Om man inte låter henne springa, vilket inte alltid passar sig..  Mickan red på Kungeberga ridskola, gick hel bra.

Av HästCraft - 13 oktober 2008 22:04

Fixar och trixar m Norton. Lastar på allt känns helt okej.


Hämtar Mickan, Min mamma är med som assistent då Jespan var sen pga skolan. Mamma skötte sig fint!!  Norton var så snäll sade hon, Mickan mockade och borstade. Han fick äpplen och allt var fint. Sadlade m den bomfria sadeln, oj vad skön, Vilken skillnad!!!


Ut och värmde, känndes bra. Sadeln funkade super bra, Barefoot Bomfri.


In fick bra spår, 10, 9:an sytruken. Fick tips och råd av 8:an i sulky. Gick as bra att volta denna dag!!  Duktiga duktiga Norton.  Känndes lite stum i fram..


Bra start, känns som om något är inte bra.. Travar vidare, lungt. Men Norton vill springa. Känns lite halt, vi lunkar i mål.  Tar in han, spolar kalla vatten på höger fram länge länge. Troligen ytliga senan som pajjat. Rådfrågar Rolle och Mattis, de råder vila och kylomslag.  Vi kyler, lånar linnemens, stackar lilla killen. Staplar in i boxen igen. Mickan leder.


Shit, lång konvalecens=Ingen häst...  Frågar runt om någon har en starthäst att låna ut. Kollar m Kacke om han har några tips. "Kolla m Lena m Tappinella", säger han. Jag letar efter Lena, ingen tur... Vi lastar in grejjerna. Då kommer Lena in i stallet, är det du som är Marie, jopp säger jag. Ville du låna häst?  Super gärna säger jag, Då så, då kommer jag med Tapinella som du kan låna.  Vilken glädje!!!  Tack. Gload i hågen åker vi hem m Norton. Så han får vila i lugn och ro, Skönt!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se