Alla inlägg under oktober 2008

Av HästCraft - 12 oktober 2008 22:11

I dag var det Pollux hopptävling på Kungsberga ridskola. Mickan skulle hoppa favvorit hästen Fantazi.  Mickan föll frammåt på hinder 3, slog sig lite, men vågade sig upp igen, jag sprang med lite, men Mickan klarade nu banan utan större bekymmer, Duktigt och snyggt jobbat Mickan och Fantazi!!


 Legolas fick oxå komma till undsättning då en stackars flicka blivit utan häst. Det klarade han med bravur, en felfri runda!!  Men aplåder är inte härligt.


Vi åkte hem, måste åka till Fyrhjuling.se för att hämta kornkross jag köpt, tar även med en Bomfri Barefoot Arizona, tar bort knoppen och sätter in ett "framvalv" utan knopp.Funkar fint. Levererar en Cheyenne till grannen. Han blev super nöjd, roligt.


Hem fikar, åt fil. Jespan har under tiden borstat av två hästar som var så leriga att det ligger drivor med dam på stall golvet, härligt..  Sadlar på Dina och Norton. Sitter upp. Oj vilken KÄRLEK, en bomfri sadel!!  Shit jag sitter som gjuten, allt är härligt!!  Känns kalas i höfterna oxå, skönt. Off we go!!  Mot Fredrik, tränar lite trail i deras hage, Ellen hoppar Kitty i hög fart. Vi rider en sväng denna härliga höst dag och jag undrar varför jag väntat med att lägga på Norden denna bomfria sadel.

ANNONS
Av HästCraft - 9 oktober 2008 22:02

På vägen hem så ringer min trevliga granne Fredrik och meddelar att han och hans dotter skall rida i ridhuset, det stora gråa, rakt ner från konsum. Vill jag oxå komma dit?  Visst det vore kalas kul. Skyndar mig satan när jag kommit hem, äter tom kina maten från i måndags, inte så gott...


Kollar Norton, tyckes helt okej idag, borstar av all lera som han rullat i denna dag. Letar upp massa reflexer, sadler och rider i väg, klockan är nu 18:00. Fortfarande ljust, ringer Fredrik, inget svar. Rider igenom skogen, trivsamt. Norton går ner i diket m vatten.Duktig Väl ute på grusvägen hör jag Fredrik och Eller komma bakom mig, bra.  Vi går mot ridhuset, in. Oj vad fint!!  Jag tränar på böjt spår i båda hållen, hjälper Ellen lite m Kitty. Rider Kitty ett tag.  Vi ökar på diagonalen, ingen markering på benet!!  Kalas.


När vi ridit klart är det tok mörkt ute. Norton gillar inte det, man ser knappt handen framför sig, som tur var hade de andra pannalampor, så vi rider i sakta mak hemmåt. Skiljs åt vid Östertorpsvägen, jag kliver av, leder Norton sista bilen. Så mörkt, går bra. Vi hittar hem. Han får massa mat, HästCraft och jag borstar av han. Sedan ut i hagen till polarna, härligt med hö oxå. Dolly råmar välkomnande.

ANNONS
Av HästCraft - 8 oktober 2008 21:57

Denna morgon vaknade jag asa tidigt av att det låter som om någon har släppt in ett fotbolls lag i mitt kök, men när jag öppnar dörren så möter mig denna syn...Jespan rider Dina på aftonen, Norton fick vila sitt ben i dag, med linda på. Men han går mycket bättre, markerar mycket lite. Skönt!!

Av HästCraft - 7 oktober 2008 21:51

En solig och härlig dag, Norton halt..  Gallor på vänster fram, baksidan. Masserar och lindar. Vi går en prommenad i solskenet i maklig tackt och äter gräs, lyssnar på fåglarna och små pratar, mest jag kanske.. Norton lyssnar snällt på mitt lågmälda pladder, med öronen spelande åt mitt håll. Vi har en himla mysig dag. Stannar och begrundar livet som stillsamt flyter förbil. Hälsar på västertorps kossor, då kommer Mirre ut, vi hälsar och samtaler ett tag, Norton äter gräs.


 Skor Kitty oxå, det gick bra.

Av HästCraft - 6 oktober 2008 21:37

Då var det måndag ånyo, trevligt.  Vi lastade och for in till staden med Mickan och Jespan och Norton i vagnen. Allt känns fint.


Vi kom i god tid, lastade ur. Soligt och härligt.


Mamma kom och hälsade på oxå, trevligt. Bertil kom lite senare med äpplen till Norton, vilken omtanke, Tack!  Fredrik dök upp oxå, skulle handla skor till Kitty och Pia.


Fixade i ordning Norton och tog ut han, han känndes fin, pigg och glad. Värmde lite lungt ett varv i skritt för att mjuka upp hans muskler lite, checkade upp och manade på, vi ökade farten lite, Nortons öron spetsas, full fart frammåt. Sänker stigbyglarna, måste träna låren kanske..


Ställer in han, täcke på, så han inte blir kall. Han har ju inte direkt mycket underhudsfett..   Vi fick spår 4:a, skall springa i samma lopp som vagnarna... Shit, läskigt. Massa hjul att "fastna" i känner jag.. Jag håller avstånd, "Solvalla-gubbarna" får säga vad de vill...


Tar ut han tidigt, låter han vandra runt på grusplanen ett tag, medan lopp 1 går av stapeln. Bara tre monté ryttare i dag..  Vår tur... Shit.


In på banan, Häst 1 kommer inte, vi springer runt i defileringsvolten asa länge..   Ut på banan, voltar oxå hel länge. Då till sist kommer !:an in, Norton svettig..  Han tar längsta vägen till volten, och skivan startar direkt när han är i volten.  Jag ligger i rygg på 3, men har för långt avstånd när vi skall starta, tydligen. Startar igen, något bättre.  Igen, halv bra... Start, skapligt, Norton ligger 2:a , i rygg på vagnen, av de andra monté ryttarna syns inget. Stänker grus satan i ansiktet, Men Han hänger med. Känner på sista rakan att något händer, travar han orent?  Håller in, Norton trött. Släpper förbi vagnarna. Stänker grus som fasen.Inte skönt.  Norton markerar på fram, tror jag. Men travar tappert in i mål, min duktiga kille.  Skrittar ut urbanan. Sitter av.  Tar in och Mickan spolar av han, svettig och trött, får täcke på, Skönt och ett av Bertils äpplen slinker ner.  Vi åker hem, rätt nöjda men konstaterar att trav världen är en värld av män. Med ett reglemente som styr hur man voltstartar som är påhittat 1922.

Av HästCraft - 5 oktober 2008 21:54

Gick ut och skulle ge hästarna frukost, men shit vad det  var ruggigt ute, de ville verkligen gå in, så 3 blöta pojkar fick gå in i stallet och äta frukost och torka upp. Tog in Norton först. Nöjd blev han, sedan Tvåan och Lego. De fick massa mat, hö och HästCraft. Fick stå inne hela dagen när vi åkte i regnet till Solvalla. Ingen höjdare att kolla på tävlingar i ösregn, mötte Jenny, Travtränare, gav henne 25 liter HästCraft i en stor dunk till henne själv och ytterligare 30 en liters dunkar som hon skulle sälja till kolleger som envist frågat " Vad har du gett dina hästar?".


Hennes ponny kom 3:a , roligt, Sänkt sin rekord tid med 1 sekund. Hon som inte ens var särskillt travsäker förrut.. Grattis!!


Åkte hem sedan, släppte ut tre mycket angelägna pojkar i hagen efter maten. Ut i den stjärn klara natten. Ingen ville tillbringa den istallet.. Fyllde på hö i ute huset. God Natt mina vänner. Tack Mickan och Jespan för en trivsam dag . Och tack Ander  för att du fixat så fint i sovrummet!!


Fredrik kom förbi och fick låna en hö-silage-bal. Kitty var ruggig och hungrig. 

Av HästCraft - 2 oktober 2008 21:48

En något mörkrädd Norton kom hem med Jespan på ryggen efter en härlig sväng på kvällningen, in istallet, fick Mustang Fiber, korn och så klart HästCraft. Slutet gott, allting gott.

Av HästCraft - 1 oktober 2008 21:40

Åkte till Solvalla direkt efter jobbet, skulle få gå den rundvandring som ingick i Montélicens kursen. Coolt. Började i inskrivningen, där man väger sig och där man blåser om man inmundigat alkoholhaltiga drycker.


Efter det gick vi till "jour-hovslagaren", såg ut som ett garage med dubbla portar i bägge ändarna. Fick följa med ut till defilerings-volten, kolla att alla vagnar hade det för dagen bestämda "stänk-skärme-tvånget". Regn. Min mobil ringde hela tiden, inte bra läge. Men en som varit och kollat på valparna tingade en.  Fredriks hästar smet vid 20:00, fick släppa in dom till Dina och Dolly i "sommar-hagen".  Vi begav oss till bunkern i mitten på banan, att gå in där i ett rum under marken där det inte vädrats sedan 1472, shit luktade inte glass och banan... Men coolt att de. Fick oxå åka med start bilen, hel häftigt att se hästarna springa m nosen så nära i full fart, vi kollade därefter voltstarten så den gick rätt till. Upp i tornet i mitten efter det. Sista "stationen" var överdommarnämden med Kacke i spetse, vilken utsikt!!! Mål kamera och alla andra "makapärer" imponerade, én mycket intressant afton. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se