Direktlänk till inlägg 10 november 2008

78. Solvalla i regn storm

Av HästCraft - 10 november 2008 01:29

Bekräftade m Lena att Tapinella skulle in till Solvalla, ja jag fick låna henne, Super vänligt. Det vackra men egensinniga fux stoet kommer in till 16 rycket. Regnet öste ner och det blåste grymt. Dåligt rid väder, kan man minst säga.  Red Dina på förmiddagen, då var det rätt okej väder. Kom in i god tid till Solvalla, Tapinella inte på plats ännu. Men efter ett tag kommer en Välblåst lena in med Tapinella i släptåg. In i boxen, lerig men rätt torr.  Tog av täcket, borstade av henne, Lena hjälpte till.  Gick bra. Hon hade tagit med en annan sadel, den var skönare. Vi hade med monté tyglarna, testade vid  värmningen, gick bra. Tapinella känndes mjuk och fin, "hoppade" inte i värmningen... Värmde lungt.In , täcke på, skönt. Fick  spår 1, hmm. Tapinella kommer att lacka ihop på de andra hästarna när de kommer "för nära" enligt henne.. Tog ut henne i god tid, red på stall planen innan, gick bra. Lyhörd häst, kommer bli en bra ridhäst  när travskorna läggs på hyllan.In på banan, lite ovillig. Men gav sig och gick in, in på defilierings volten, lugn. Inte så taggad.  Ut på banan, hälsade på dommaren. Till start....Tapinella voltar bra, till sista svängen efter "1", när vi skall svänga upp, då hoppar hon, alla tre provstarter. När de andra hästarna kommer för nära , lägger hon öronen bakåt och slår med svansen, "Håll er borta!" och hoppar...Vid riktiga starten gör hon samma sak.. Stökar längs med hela långsidan, men jag ger mig inte. Hon SKA trava sina två varv. Just innan kort sidan travar hon iväg som om inget har hänt. Då springer hon på så fint så. Vi blir nästan varvade men det gör inget, Tapinella travar klockrent nu.  In i mål.. Sist.. Men de är de svåra uppgifterna i livet som gör att man lär sig, har jag hört..  Oregelig och struttig, säger Kacke. Men vacker, tycker jag.Mickan och jag går till "ungdoms-stallet", kollar in kurser och hästarna lite. Mickan vill lära sig att köra ponny, roligt!!  Kurs start efter årsskiftet. Bara att anmäla. Coolt!!   Köpte mc donalds på vägen hem.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se