Alla inlägg under november 2008

Av HästCraft - 10 november 2008 01:29

Bekräftade m Lena att Tapinella skulle in till Solvalla, ja jag fick låna henne, Super vänligt. Det vackra men egensinniga fux stoet kommer in till 16 rycket. Regnet öste ner och det blåste grymt. Dåligt rid väder, kan man minst säga.  Red Dina på förmiddagen, då var det rätt okej väder. Kom in i god tid till Solvalla, Tapinella inte på plats ännu. Men efter ett tag kommer en Välblåst lena in med Tapinella i släptåg. In i boxen, lerig men rätt torr.  Tog av täcket, borstade av henne, Lena hjälpte till.  Gick bra. Hon hade tagit med en annan sadel, den var skönare. Vi hade med monté tyglarna, testade vid  värmningen, gick bra. Tapinella känndes mjuk och fin, "hoppade" inte i värmningen... Värmde lungt.In , täcke på, skönt. Fick  spår 1, hmm. Tapinella kommer att lacka ihop på de andra hästarna när de kommer "för nära" enligt henne.. Tog ut henne i god tid, red på stall planen innan, gick bra. Lyhörd häst, kommer bli en bra ridhäst  när travskorna läggs på hyllan.In på banan, lite ovillig. Men gav sig och gick in, in på defilierings volten, lugn. Inte så taggad.  Ut på banan, hälsade på dommaren. Till start....Tapinella voltar bra, till sista svängen efter "1", när vi skall svänga upp, då hoppar hon, alla tre provstarter. När de andra hästarna kommer för nära , lägger hon öronen bakåt och slår med svansen, "Håll er borta!" och hoppar...Vid riktiga starten gör hon samma sak.. Stökar längs med hela långsidan, men jag ger mig inte. Hon SKA trava sina två varv. Just innan kort sidan travar hon iväg som om inget har hänt. Då springer hon på så fint så. Vi blir nästan varvade men det gör inget, Tapinella travar klockrent nu.  In i mål.. Sist.. Men de är de svåra uppgifterna i livet som gör att man lär sig, har jag hört..  Oregelig och struttig, säger Kacke. Men vacker, tycker jag.Mickan och jag går till "ungdoms-stallet", kollar in kurser och hästarna lite. Mickan vill lära sig att köra ponny, roligt!!  Kurs start efter årsskiftet. Bara att anmäla. Coolt!!   Köpte mc donalds på vägen hem.

ANNONS
Av HästCraft - 9 november 2008 01:27

 Grått och trist ute: red till "Blecktornet" på Dina med Norton som handhäst. Där var det instruktion för inbjuden westerntränare, fick kaffe av Gitte och kaka. Gott. Jespan red på Norton hem. Gick bra.  Lindat benet. Tapetserade om vårat kök, blev fint!!

ANNONS
Av HästCraft - 2 november 2008 22:44

Jag har drukigt för lite HästCraft i helgen, har ont i mina höfter... Dåligt


Min sambo, Anders gjode rent glaset till kaminen med det sista, orkade inte hämta mer, dåligt och slött vilket staffade sig idag. Molande värk mest i höger höft, skall halsa i mig en obcen mängd asap.  Så jag slipper ha ont i morgon.. "Som man bäddar får man ligga!"

Av HästCraft - 2 november 2008 22:34

Vaknade av att solen sken in genom glipan i rullgardinen. Oj vad fint ute!! 

 Upp och gjorde kaffe.  Gitte ringer, kan du komma och möte mej och Sol och Freja, är själv. Visst , skall ge hö bara. Går mot henne, men vi går om varandra. Får gå tillbaka tomhänt. :-))


Stoppar in hästarna i boxarna i mitt stall, det gnäggas lite. Fixar Sol först, en dam med stor självkänsla och intigritet, dock mycket vacker och trivsam. Med en del tålamod fixar jag hennes hovar. Sedan är det lilla kaxiga Frejjas tur, hon lyfter sina hovvar så snällt som om hon vore värsta proffset!!  Oj vilken liten karamell. En svart lakrids karamell.

Av HästCraft - 1 november 2008 22:30

Vid 23 rycket fick jag en snille blixt hur jag skulle slippa att lägga ut alla skor  för att hitta rätt stl när jag skulle sko. Tar på mig jacka, mössa och vantar och går ut den stjärnklara natten, Fixar om i stallet så jag kan stå inne och slå på städet, blev bra. Går in i min verkstad och bygger lådor med 6 stycken fack i, 2 stycken. Blev hel bra!!  Mickan hjälpte mig att sortera upp skorna på söndagen, tackar. 

Av HästCraft - 1 november 2008 22:24

Snorig och så. Men skor grannens vita ponny, gick bra han är rätt snäll. Men stel i sin  högra sida, kan inte ha höger fram mellan mina ben utan får ha det benet lång och i handen, lite pyssligt. Men gick bra till slut.  Jespan langade verktyg.


Åkte till Stenhamra för att hämta Mickan, En tjej från Norrtälje skulle kolla på Dolly. Vi får väl se.  Kollar lite om jag kan hitta en till Monté häst, yngre. Vi får väl se!    Fredrik kommer över m Kitty som tappat en sko fram, skor om båda fram som ser lite långa ut. Gick bra, super snäll häst!!Lyfter upp hovven utan stök, stå och sover medans jag skor. Jag förstår varför jag köpte henne!!  Vacker och trivsam=bra kombination!! Solen skiner och fåglarna kvittrar. Gitte kommer med kaka!!  Allt är härligt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se