Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

105. Solen i ögonen,

Av HästCraft - 4 februari 2009 19:07

 Samma fantastiska väder bjuds det på även denna dag!!  Tar det lite soft m Mickan på dagen. Vid 11 rycket ringer Fredrik och hör om vi skall ut och rida/köra en sväng.   Kollar av med mickan om hon vill följa med, det vill hon. Vi hjälps åt att sela på Norton som står som ett ljus medan. Naala fick också sin  päls putsad denna dag. Mickan fixade.  Jag har gjort en egen uppfinning så jag slipper använda båda långa remmarna vid selning, utan bara den undre remmen, hel skönt, när det är kallt ute så fingrarna fryser och inte vill vara utan sina värmande vantar. Klädde in sitsen med en varm fäll, gick ut på gårdsplanan och väntade in Fredrik och Anna. Mickan körde Norton fram. Mickan fick åka med Fredrik och Kitty för hans vagn är större än min, med en liten ”soffa”. Påpälsade kör vi i väg i det vackra vädret med fåglarna kvittrandes. Kitty tar täten till Notons förtret. Pia lunkar på bakom. Vi kör på runt Skanholmen, och runt och genom energiskogen, ut på ängen, Norton kämpar på, blir svettig på bogen. Vi skrittar mest. Det går jätte bra, han svarar på mina kommandon, är en så himla trivsam häst. Känns så tryggt att köra honom. På hemvägen ökar vi farten lite, då kämpar han på, med spetsade öron. Han vill om Kitty. På långa vägen vid Puttes hage får han gå parallellt med Kitty, det är bättre tycker han.Svänger in på Östertorps vägen, där släpper jag på han lite till. Så asa coolt hur han ökar.  Väl hemma så vill han inte gå in i stallet, han polare gnäggar; ”Kom!”  Selar av ute och sätter på täcket, han går själv upp till hagen, väntar vid grinden. Jag öppnar, han lunkar in.  Jag ger hö  och friskt vatten. Tvåan börjar med att stampa i vattnet, vilken tur för att bära vatten är spännande.. Fyller på ännu mera.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HästCraft - 8 november 2009 22:03

I dag var det dax för den första årliga Hubertus jakten. Fint ordnat och mycket lyckat. Inga olyckor , Norton var taggad men hanterbar. Dina var skogs tokig. ville verkligen INTE vara så långt. På skanholmsrakan, sprang hon på sidan i full gal...

Av HästCraft - 8 november 2009 21:51

Så  var sommaren förbi och hösten är här, mörk och lerig.   Hästarna mår bra och sammaren har varit mycket härlig!!   Norton är fullt återställd i sina senor, mycket tack vara HästCraft, bra grejjer!! ...

Av HästCraft - 4 juni 2009 20:23

Nu är det fullt med super fina kanin ungar här på gården. Belgiska Jättar och Black and Tan. Bara att komma och titta och tinga den du tycker bäst om!!...

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:37

Här är jag och Fredrik, min  granne på våra hästar. En trivsam för sommar dag....

Av HästCraft - 1 juni 2009 23:34

Men hon är i Finland, så jag kan inte krama på henne, vilket är ledsamt för mig.Fast kanske kul för henne att hon är på resande fot.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se