Senaste inläggen

Av HästCraft - 6 januari 2009 22:54

Skodde Gittes fina islänning Neisti, då frågade hon om vi var intresserade av att löshoppa nere på Östertorp på tisdagen.  Det vore kul sade jag.När tisdagen kom mötte Gitte upp oss , vi tog med Naala med Mickan på ryggen, Norton, utan någon på ryggen och gick i väg i mörkret, mot ridhuset. Väl framme byggde vi en bana, fixade avspärrningar. Det var 2 islänningar, 1 fullblod, 1 varmblod, 1 russ, en fin blandning  J. Islänningarna hoppade rätt fint, Sveipur tyckte mer om maten än om hindrena..  Naala hoppade hindren på ett imponerande sätt, med spetsade öron flög hon över hindrena så tom Mickan blev imponerad och mäkta stolt. ”Vilken vinnare, mamma!”  Carina försökte springa med Naala , hon var mycket angelägen om att få hoppa igen !  Norton testade en gång, han tycket det var rätt pyssligt men försökte i alla fall, svårt att få med alla benen över. Han blir nog ingen stjärna i hoppning..  Men han blir en bra westen häst i stället.Löshoppning var ialla fall mycket roligt!! 

ANNONS
Av HästCraft - 31 december 2008 22:53

Denna kalla vinter dag bestämde vi oss att köra och rida hem till Gitte för att ta varm glögg med god kaka i hennes trädgård. Det var Fredrik m Pia för vagn, Ellen på Kitty, Gitte m Neisti för vagn och Sveipur på släptåg, Dina  och Norton framför sulkyn.   Vi tog oss fram i maklig takt mot Ringnäs ner mot Gitte´s Casa. Där värmde vi oss m glöggen och Dina åt massa kaka. Gott!  Norton var duktig och pigg. Ökade farten på hemvägen, Dinas puls ökade markant.  Norton ville springa mera, men det fick han inte, vill inte att han skall gå sönder igen. Det blev en mycket mysig tur denna nyårsafton.

ANNONS
Av HästCraft - 13 december 2008 22:48

Jag och Dina fick helt otippat och oförberett leda kadriljen, perfekt. Vi skulle bara kolla på...  espan kom på  den strålande idén att vi skulle klä oss som ett lucia tåg...    Nå väl.   Just denna dag åkte vi oxå till Norrtälje och hämtade Mickan lilla fina gotlands russ, Naala. En nätt liten dam med ett gott hjärta och en kvick kropp.  Resan gick bra, Mickan glad!! 


Hemma13:30, skulle vara i ridhuset för uppvisning kl 15:00, sadlade på, Jag och Dina ökade farten dit. Jespan kom på Norton i ett lite lugnare tempo. Mickan red han. 


Uppvisningen gick fint, Hästarna var snygga i glitter och tomte munderingar. Det serverades glögg och lussebulle. Mycket trevligt

Av HästCraft - 6 december 2008 19:01

Och jag jobbar... Livet är inte alltid rättvist. 


Kolla in Wille!!

Av HästCraft - 6 december 2008 18:55

I vår skall vi testa att betäcka Dina med 1:a klass tinker hingsten Winston Light igen, spännande!!!  Då hoppas vi på bättre tur än förra gången!!

Av HästCraft - 6 december 2008 18:52

Fick köpa en gammal trav-sulky av min a grannar Rolle och Henke. Den behöver lite kärlek, men det har jag. Tvättade av den med högtrycken, lagade den och ersatte de delar som saknade. Skall måla om den när det blir lite varmare.  Svart och röd. som mina tävlingsfärger. Blir bra.


Testar att sela på Norton, som står så snällt och tålmodigt medans jag och Jespan selar på. Benet ser okej ut, masserar och lindar det.


Vi  kör försiktigt i väg. Norton tyckte att det var super kul. Markerar inget alls, skönt.  Det börjar regna men vi skrittar lungt i väg. Mot skanholmsrakan, Jag kör en bit, sedan kör Jespan, så jag kan kolla in Nortons ben när han travar lite lungt.  Ser bra ut!!  Kul!!


Hemmåt igen, mot ridskolan, Mickan skall rida.  Fantazi, så klart.

Av HästCraft - 6 december 2008 18:46

Vi for in till Solvalla för sista gången denna kurs. Skönt men oxå lite ledsamt.

Troligen skulle jag inte klara ridningen,  då Norton varit sjuk..  Men det kan jag ju ta igen, lungt.


Kollade med Kacke som sade; "Jag kommer att godkänna dig." Helt lungt. SHIT!!!   Jag hade klarat det!!  Jag har monté Licens, så skönt!!!


Var kvar och kollade på linjestart, tycks rörigt..  Fikar och äter tårta när alla är klara.

Av HästCraft - 24 november 2008 07:13

Tisdag; har jag klarat det?

Lämnar barn iskolan, fikar med karemell kompisen Kia, hemmåt, laddar bilen m

hovslagar utrustningen, och Jespan. Ringer Kacke på vägen; "Har du tid?"

frågar jag tveksamt. "Ja", säger han. "Okej, har jag klarat det, provvet?"

"Du hade ett par fel i slutet på voltstart frågorna, men totalt 4,5 fel, så

du har klarat det."

"Jäklar vad skönt, tack. Tack för att du tog tid tid!"

Oj vad skönt.

Åker mot Ölsta för att sko två fullblod. Gick bra, brodd och sula på... Hem

fixade lite med HästCraft.se

Sten vallin ringer och meddelar att Turbo Later , efter Turbo Trust, har

fått testa HästCraft med possitiva resultat. Sprungit två snabb jobb med

mycket bra tider. Bra blod prov. Roligt!! Sten skall börja sälja HästCraft

på Axvalla/Västkusten. Då har jag två kompetenta sammarbetspartners,

Jenny Eriksson, Västra emteryd och Firma Sten Vallin. Kalas bra.

onsdag: Bilkö, slask, uniform, papper, kontor, mörka fönster, tyst hörna,

rondell.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se